A fejlődés útján

A fejlődés útján
2023. február 1., szerda

Díjazták a legjobb fajtákat és a fajtakísérletek résztvevőit

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) által szervezett őszi búza, kukorica és repce posztregisztrációs fajtakísérletekben részt vevő vállalatok, illetve a legjobb fajták, hibridek tulajdonosai a budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében vették át díjaikat.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, illetve a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) együttműködésével tavaly is megvalósultak az őszi búza, kukorica és repce posztregisztrációs fajtakísérletek. Ezek legfőbb célja, hogy a termelők objektív információt kapjanak az egyes fajtákról, így segítve a fajtaválasztást.

Tavaly a kukorica 16., az őszi búza 15., a repce pedig 3. alkalommal került górcső alá, hazánk több, földrajzilag és termőhelyi adottságokban is eltérő helyszínén. Így arra is lehetőség nyílik, hogy a termelők olyan fajták, hibridek mellett döntsenek, amelyek a saját termőhelyi adottságaikhoz legközelebb eső kísérleti területeken hoznak jó eredményeket.

Az 59 őszibúza-fajtát 3 éréscsoportban, 8 helyszínen; a 31 repcefajtát két éréscsoportban, 6 helyszínen, a 43 kukoricafajtát 4 éréscsoportban, 10 helyszínen vizsgálták. A kísérletekben összesen 20 fajtatulajdonos vállalat vett részt. A teszt felügyeletét és a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat a megszokottak szerint a Fajtakísérleti Innovációs Tanács látta el.

A budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében a GOSZ által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon minden növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok. (kivonat. Forrás: NAK)

Cégünket Kőrösi Tibor fejlesztési vezető képviselte. (balról 3.)

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Szója fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.
Amennyiben nem kíván hírlevelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló