EZT VEDD

EZT VEDD
2020. október 12., hétfő

...ha későn vetsz

Hasznos tippek megkésett búzavetéshez

Miért ne vethetnék kukorica után búzát? Még nincs késő a búzavetéshez, csak épp okosan kell fajtát választani.

A jó gabonaárak hallatán sok gazda bizonyára elgondolkodik, hogy érdemes lenne a kukorica után, még most ősszel kalászost vetni. Az időjárás ugyanakkor késlelteti a kukorica-betakarítását, így az utána vetett őszibúza vetőmag az optimális vetésidőn kívül kerülhet a talajba.

Kukorica után még lehet jó búzavetésünk

Közel egymillió hektárról kerül le kukorica a napokban, aminek egy jelentős részére még gabonát terveznek a termelők. A szeszélyes őszi időjárás szoros időbeosztást követel meg a gazdától, lesni kell az időjárási előrejelzést a kombájn miatt is, a magágy-előkészítés, majd a vetés miatt is, ráadásul a gazdász abc alapján a gabonánk vetésére is szűkös lenne az időnk. Nézzük meg, hogy ebben a szűk időintervallumban még mire kellene odafigyelni ahhoz, hogy sikeres őszi vetésünk legyen még:

Gyorsan, de mit?

Gyors és precíz logisztikával segíti a Karintia a gazdákat kukorica-betakarítás idején is. A megrendelés után néhány napon belül a termelő telephelyén lehet már a bőtermű őszi búza vetőmag. A termelőnek csupán a fajtát kell kiválasztania. Októberben pedig már olyan fajtát kell választani, ami azon kívül, hogy bőtermő, a késői vetésre is alkalmas.

Csökkentse kockázatát, válasszon a Karintia PLUSZ kezelésű, bőtermő őszi búzafajták közül. A Karintia az alábbi, későn is vethető bőtermő őszi búzákat ajánlja a gazdák figyelmébe:

- CHRISTOPH

- MAURIZIO

- MIDAS

Annak érdekében, hogy a Karintia Kft. az Ön termőhelyére a legalkalmasabb fajtát tudja ajánlani, keresse meg szaktanácsadóinkat, az ország bármely pontján:

www.karintia.hu

+36 94 572 054

info@karintia.hu

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Szója fajtakínálatunk 2020 Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló