Főoldal

Lágy búza kontra Durum búza

Lágy búza kontra Durum búza
2018. július 3., kedd

érdemes elgondolkodni, egyre több gazda választja a durum búzát.

Az aratás még javában zajlik, viszont elkészültek a végleges termésbecslések. A lágy búza esetén az országos átlag 5,4-5,5 tonna, míg a durum búzáé 4,9-5t között várható, azaz a trerméskülönbség  országosan 10% körül alakul.  Az idei évben már több mint 200.000 tonna durum búza kerülhet a raktárakba. Nem véletélen, hogy a durum búza vetésterülete Magyarországon évről évre törtlenül növekszik. 

Modern genetikával és kellő tapasztalattal ez a termésbeli különbség tovább szűkíthető. A durum esetében különösen fontos szempont a fajtaválasztás. A malmok, elsősorban Ausztriában és Olaszországban keresik nagy volumenben a minőségi durumot, ők viszont gyakran fajta szerint. 

Ausztria vezető durumfajtája az AURADUR a magas beltartalmi paramétereivel név szerint keresett őszi dúrum búza fajta Ausztriában és Olaszországban.     

A Karintia kft terménykereskedelmi üzletága Közép-Európa szerte, számos feldolgozó üzemmel áll kapcsolatban annak érdekében, hogy az ÖN durumbúzáját is a legjobb kondíciókkal vásárolhassuk meg.

Szívesen segítünk Önnek is a sikeres durumtermesztésben, hiszen mi tudjuk, hogy az ÖN SIKERE a MI sikerünk is! 

Forduljon bátran hozzán bizalommal. 

Kollégáink elérhetőségét itt találja. 

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Szója és zöldítő fajtakínálatunk 2018 Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló

karrierlehetőségek

Területi képviselő - ZALA Megye területére A Mauthner cégcsoporthoz tartozó, országos lefedettséggel rendelkező, Vas Megye legnagyobb forgalmú agrárvállalata a KARINTIA kft, kereskedelmi tevékenységének fejlesztéséhez területi képviselői állásba keres munkatársakat ZALA MEGYE területére