Főoldal

Lágy búza kontra Durum búza

Lágy búza kontra Durum búza
2018. július 3., kedd

érdemes elgondolkodni, egyre több gazda választja a durum búzát.

Az aratás még javában zajlik, viszont elkészültek a végleges termésbecslések. A lágy búza esetén az országos átlag 5,4-5,5 tonna, míg a durum búzáé 4,9-5t között várható, azaz a trerméskülönbség  országosan 10% körül alakul.  Az idei évben már több mint 200.000 tonna durum búza kerülhet a raktárakba. Nem véletélen, hogy a durum búza vetésterülete Magyarországon évről évre törtlenül növekszik. 

Modern genetikával és kellő tapasztalattal ez a termésbeli különbség tovább szűkíthető. A durum esetében különösen fontos szempont a fajtaválasztás. A malmok, elsősorban Ausztriában és Olaszországban keresik nagy volumenben a minőségi durumot, ők viszont gyakran fajta szerint. 

Ausztria vezető durumfajtája az AURADUR a magas beltartalmi paramétereivel név szerint keresett őszi dúrum búza fajta Ausztriában és Olaszországban.     

A Karintia kft terménykereskedelmi üzletága Közép-Európa szerte, számos feldolgozó üzemmel áll kapcsolatban annak érdekében, hogy az ÖN durumbúzáját is a legjobb kondíciókkal vásárolhassuk meg.

Szívesen segítünk Önnek is a sikeres durumtermesztésben, hiszen mi tudjuk, hogy az ÖN SIKERE a MI sikerünk is! 

Forduljon bátran hozzán bizalommal. 

Kollégáink elérhetőségét itt találja. 

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Szója fajtakínálatunk 2019 Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló