Mi nyertünk, nyerhetsz Te is

Mi nyertünk, nyerhetsz Te is
2020. január 20., hétfő

keresd az AGROmashEXPO DÍJNYERTES SZÓJAfajtáit

A klímaváltozás okozta termésbizonytalanságot két fontos eszközzel mindenképp befolyásolni lehet.

A Michigan State egyetem 2016-os tanulmánya, a szója termesztés eredményességét leginkább befolyásoló tényezőket vizsgálta. A vizsgálat eredményeképp megállapításra került, hogy a sikeres szójatermesztést legnagyobb mértékben befolyásoló 3 tényező közül kettő a vetőmaghoz kötődik. Ezek a FAJTAVÁLASZTÁS és az MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ OLTÁS

1., MODERN GENETIKA. Cégünk, az ugyancsak a Mauthner cégcsoporthoz tartozó nemesítő házain keresztül első kézből szerezheti meg a Pannon régióra nemesített szója és kalászos genetikákat. A klímaváltozás figyelembevétele mellett nemesített fajtáink, az ígéretes hazai kísérleteket követően a hazai gazdák számára is elérhetőek.

2., A VETŐMAG MINŐSÉGE. A magas ép csíra % és a légköri nitrogén megkötéséért felelős gümők kellő számú kialakulásáért a vetőmag magas minősége is felelős. A Karintia kft hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vetőmagjainkban rejlő genetikai potenciál magas minőségű vetőmaggal párosuljon. Ennek érdekében vetőmagjaink Európa egyik legmodernebb vetőmagüzemében, speciálisan szója feldolgozásra kialakított gépsorokon kerülnek előállításra.

Alighogy megjelennek az első szója vetőmag forgalmazó vállalatok kínálatukkal a piacon, máris fogytán vannak a keresett Pannon Régióra nemesített szójafajták.

A Karintia kft az ország egyik legnagyobb szója fajtakínálatával áll a termelők rendelkezésére. Az évről évre egyre keresettebb szójafajtáink a 000 éréscsoporttól a I-II. éréscsoportig terjednek.

szuper korai, vagyis 000-s éréscsoportba tartozó VIOLA, ALEXA, SULTANA szójafajták mind fővetésben, mind pedig másodvetésre alkalmas. A korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló 000-s szójafajtáink az idei 2020. évi AGROmashEXPO-n különdíjban részesülnek.

Korai vagyis 00-s éréscsoportba tartozó SIGALIA, ANGELICA, ATACAMA, szójafajták az ország egész területén bátran vethetők. A termésstabilitásáról ismert SIGALIA, a 2019 évi AGROMASH különdíjas ANGELICA és az Ausztria hivatalos állami terméstesztek abszolút győztese az ATACAMA minden bizonnyal az előző évhez hasonlóan idejekorán elfogynak.

közép korai (0) és középérésű (I) éréscsoportba tartozó ENERGY és a REGALE továbbá az ATLANTIC az ország délebbi régióiba javasolt vetésű fajták, nehezen találnak kihívóra.

A kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező szójafajtáink, többkomponensű oltóanyaggal a mag felületén kerülnek forgalomba.

…és nem feledje, mi nem csupán értékesítjük Önnek a vetőmagot és segítjük Önt a termesztés során, hanem szívesen adunk Önnek vételi ajánlatot a betakarítás során.

Kollégáink elérhetőségét ITT találja

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Szója fajtakínálatunk 2020 Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló