Mielőtt búzát vet kukorica után, olvassa el a cikket!

Mielőtt búzát vet kukorica után, olvassa el a cikket!
2020. október 21., szerda

Azt már tudjuk, hogy 60.000 ft felett van a búza ára, de mielőtt meggondolatlanul növeljük a kalászos vetésterületünket, alábbiakban összegyűjtöttük a hasznos tippeket.

A búza minőségét 1/3 arányban a fajta, 1/3 arányban az ökológiai tényezők és 1/3 arányban az agrotechnikai elemek határozzák meg. Az elmúlt csapadékos időszak miatt a gabonavetés az optimális vetésidőn túlnyúlik, viszont az előrejelzések szerint az időjárási kedvezőbbre fordul. Az akár 60.000ft/t-t is meghaladó, kiemelkedő gabonaárak hallatán sok gazda bizonyára elgondolkodik, hogy a kukorica után, még most ősszel kalászost vessen.  

3+1 tipp a kukorica utáni búzavetéshez

Ezekben a hetekben közel egymillió hektárról kerül le kukorica, aminek egy jelentős részére még gabonát terveznek a termelők. A szeszélyes őszi időjárás szoros időbeosztást követel meg a gazdától, lesni kell az időjárási előrejelzést a kombájn miatt is, a magágy-előkészítés, majd a vetés miatt is, ráadásul a gazdász abc alapján a gabonánk vetésére is szűkös lenne az időnk. Nézzük meg, hogy ebben a szűk időintervallumban még mire kellene odafigyelni ahhoz, hogy sikeres őszi vetésünk legyen még:

Gyorsan, de mit?

Gyors és precíz logisztikával segítjük a gazdákat kukorica-betakarítás idején is. A megrendelés után néhány napon belül a termelő telephelyén lehet már a bőtermű őszi búza vetőmag. A termelőnek csupán a fajtát kell kiválasztania. Októberben pedig már olyan fajtát kell választani, ami azon kívül, hogy bőtermő, a késői vetésre is alkalmas.

Csökkentse kockázatát, válasszon a Karintia PLUSZ kezelésű bőtermő őszi búzafajták közül. Cégünk az alábbi, későn is vethető bőtermő őszi búzákat ajánlja a gazdák figyelmébe:

- Christoph

- Maurizio

- Midas

Annak érdekében, hogy a Karintia Kft. az Ön termőhelyére a legalkalmasabb fajtát tudja ajánlani, keresse meg szaktanácsadóinkat, az ország bármely pontján:

www.karintia.hu

+36 94 572 054

info@karintia.hu

Vissza az előző oldalra
Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló