Cégünkről

Bőtermő, DÍJNYERTES SZÓJA és KALÁSZOS vetőmagjainkkal váltunk országos integrátorként ismertté. 25 éve a hazai piacon lévő Karintia az európai hírű Mauthner cégcsoportunk érdekeltségi körbe tartozó nemesítőházak révén első kézből jut a legkiválóbb genetikákhoz.
Mi nem csupán értékesítjük a vetőmagot, hanem biztosítjuk a szükséges műtrágyát, növényvédőszert is. SŐT, szívesen adunk Önnek is ajánlatot a termés megvásárlására.

Fő tevékenységi köreink:

növényvédőszerműtrágya és terménykereskedelem,
bio termények és sörárpa kereskedelem,
vetőmag szaporítás, feldolgozás és forgalmazás.

Cégünk 2000-óta a több mint 60 éves múlttal rendelkező Svájci – Ausztriai kereskedőház, az Agrarcommerz AG – Mauthner Csoport érdekeltségi körébe került, ami a stabil pénzügyi háttér mellett az érdekeltségi körhöz tartozó nemesítőházaknak köszönhetően új lendületet adott a szója- és a kalászos vetőmag továbbá a terménykereskedelmi tevékenységeinknek is.

BŐTERMŐ és PRÉMIUM VETŐMAGOK

A PANNON RÉGIÓRA NEMESÍTETT BŐTERMŐ és PRÉMIUM MINŐSÉGET ADÓ KALÁSZOS és SZÓJA vetőmagokat az egész országban közvetlenül, illetve forgalmazóinkon keresztül is értékesítjük.

Számos Karintiás vetőmag "PLUSZ technológiával" kerül forgalomba, melynek lényege:

 - hatékonyabb gyökérfejlődési erély,
 - gyorsabb és egyenletesebb kelés,
 - fokozottabb fotoszintézis.

SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA

Több mint 10 éve saját, akár DÍJNYERTES, BŐTERMŐ, többségében a testvércégünk álltal nemesített szójafajtákkal állunk a termelők rendelkezésére. Az egyre bővülő Pannon régióra nemesített, stabil terméssel bíró szója fajtakínálatunknak és a nagy látogatottságú szakmai rendezvényeinknek továbbá az országos szaktanácsadói hálózatunknak köszönhetően mára az ország ismert szója és kalászos vetőmag forgalmazó vállalatává nőttük ki magunkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Karintia BŐTERMŐ SZÓJAFAJTÁI közül több is 2019-ben és 2020-ban Nemzetközi Termékfejlesztési díjban részesült az AgroMash Termékversenyen.

Mi nem csupán értékesítjük a VETŐMAGOT, és biztosítjuk a szükséges NÖVÉNYVÉDŐSZERT továbbá a MŰTRÁGYÁT, hanem szívesen adunk Önnek is ajánlatot a TERMÉNY megvásárlására.

Földrajzi elhelyezkedésünk lehetővé teszi, hogy mind vasúton, mind közúton könnyen elérjük külföldi szomszédainkat. Export tevékenységünk fő irányai Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Románia, Svájc, Szlovákia, Németország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Koszovó és Olaszország.

A dinamikus fejlődés eredményeként mára elmondhatjuk, hogy 2019-óta a MINTAGAZDASÁG büszke birtokosaként, Vas megye legnagyobb árbevételével rendelkező mezőgazdasági vállalkozásává váltunk.

Hisszük, hogy a velünk való együttműködés nagyban hozzájárulhat az Ön sikeréhez is.

dr. Maria Gohn-Mauthner               Bene Zoltán
ügyvezető                                         cégvezető


 

munkatársaink

Munkatársaink elérhetőségéhez kattintson ide!

Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló