Vetőmag előállítás és kereskedelem

Több mint 60 éve, Európában a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk és egyéb, a cégcsoportunk érdekeltégi köréhez tartozó vállalatok révén számos kiváló, jellemzően korai érésű Pannon régióra nemesített KALÁSZOS GABONA és SZÓJA fajtákra kapjuk meg a mai napig is a kizárólagos forgalmazás lehetőségét.

A Karintia Kft. ennek eredményeként kiváló minőségű őszi és tavaszi vetőmagvakat szaporít, dolgoz fel és forgalmaz, melyekkel jelen vagyunk az egész országban közvetlenül, illetve viszonteladóinkon keresztül. Saját, kiváló genetikájú őszi, és tavaszi kalászos, szója és repce fajtáinkon kívül ajánlatunkban szerepelnek a legtöbb, Magyarországon forgalomba kerülő kukorica, repce, őszi és tavaszi kalászos, szója, napraforgó és számos egyéb vetőmagok.

A nemesítés egyik központja nem messze a Magyar határtól Probstdorfban található. Időben felismerve a piaci igényeket a nemesítés jelenleg is a termésstabilitást mint fő célt kitűzve 2 fő irányban halad, melynek kiváló képviselői az alábbi fajták:

PRÉMIUM minőségű őszi búza fajták, melyek az olaszországi és az ausztriai malmok által támasztott minőségi paramétereknek is megfelelve, magas termésátlaggal párosulnak: CHRISTOPH (Új)MIDASADESSO és TOPKAPI (ÚJ)

BŐTERMŐ őszi búza fajták, ahol a nemesítők legfőbb célja a kiemelkedő termésátlag volt. Legismertebb közüllük a 10 tonnás fajtaként elhíresült, többszörös NAK termésverseny dobogós BALATON. Az idei évtől kerülnek Magyarországon köztermesztésbe az Ausztriában már bizonyított MAURIZIOPEDRO ,BAROK, REBELL, és GAUDIO fajtáink.

SÖRÁRPA PROGRAMUNK keretében a bő termést adó, malátázók álltal keresett, kettős hasznosítású, azaz takarmányként is bő termést adó PIROSKA (Új) őszi sörárpa fajtánkra szívesen adunk Önnek is vételi ajánlatot.

A fent felsorolt fajtákon kívül kiváló Szója, Repce, Durum búza, Árpa és Tritikálé, fajtákkal állunk szíves rendelkezésére.

A  Kalászos vetőmagjaink előállítása a felújított Vasvári vetőmagüzemünkben történik. A vetőmagüzemünk 2013. évi felújítását követően, továbbá a 2018. és 2019. évi 2000m2 vetőmag raktárkapacitásbővítés következményeképp a feldolgozási minőség további emelkedése mellett a vasvári gyártó kapacitásunk megkétszereződött.

A szükséges PLUSZ...

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökér közvetlen közelében, biztosítja a makro- és mikroelemeket, továbbá csökkenti a csíranövény kezdeti fejlődési kockázatait. Erre az igényre a válasz az őszi búza fajtánk esetében alkalmazott 2 komponensű PLUSZ kezelés. Lényege, hogy a mag felületére a csávázószeren kívül egy magtrágya bevonat is felkerül, fokozva ezzel a növények számára a kiváló gyökeresedést és növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást. A PLUSZ technológiánkról részletesen ITT OLVASHAT.

A fajtáinkkal számos szántóföldi bemutatón találkozhatnak.

A fajtákról további részleteket a honlapunkon olvashatnak.

Kérdése van? Hívja szaktanácsadóinkat, szívesen felkeressük Önt személyesen az ország bármely pontján.vetőmag fajtakínálatunk 2021.


Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló