Főoldal

Vetőmag előállítás és kereskedelem

Több mint 60 éve, Euróbában is a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk legjobb, Pannon régióra nemesített gabona fajtáira kaptuk meg a kizárólagos forgalmazás lehetőségét.

A Karintia Kft. ennek eredményeként kiváló minőségű őszi és tavaszi vetőmagvakat szaporít, dolgoz fel és forgalmaz, melyekkel jelen vagyunk az egész országban közvetlenül, illetve viszonteladóinkon keresztül. Saját, kiváló genetikájú őszi, és tavaszi kalászos, szója és repce fajtáinkon kívül ajánlatunkban szerepelnek a legtöbb, Magyarországon forgalomba kerülő kukorica, repce, őszi és tavaszi kalászos, szója, napraforgó, és számos egyéb vetőmagok.

A nemesítés központja nem messze a Magyar határtól Probstdorfban található. Időben felismerve a piaci igényeket a nemesítés jelenleg is 2 fő irányban halad, melynek kiváló képviselői az alábbi fajták:

PRÉMIUM minőségű őszi búza fajták, melyek az olaszországi és az ausztriai malmok által támasztott minőségi paramétereknek is megfelelve, magas termésátlaggal párosulnak: FULVIO, FRIDOLIN, ADESSO, PEPPINO, GALLIO

BŐTERMŐ őszi búza fajták, ahol a nemesítők legfőbb célja a kiemelkedő termésátlag volt. Legismertebb közüllük a 10 tonnás fajtaként elhíresült BALATON. Az idei évtől kerülnek Magyarországon köztermesztésbe az Ausztriában már bizonyított PEDRO és BAROK fajtáink.

A fent felsorolt fajtákon kívül kiváló Szója, Repce, Durum búza, Árpa és Tritikálé, fajtákkal állunk szíves rendelkezésére.

A  Kalászos vetőmagjaink előállítása a felújított Vasvári vetőmagüzemünkben történik. A vetőmagüzemünk 2013. évi felújítását követően a feldolgozási minőség további emelkedése mellett megkétszereződött.

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökér közvetlen közelében, biztosítja a makro- és mikroelemeket. Erre az igényre a válasz az őszi búza fajtánk esetében alkalmazott 2 komponensű technológia. Lényege, hogy a mag felületére a csávázószeren kívül egy speciális magtrágya is felkerül, fokozva ezzel a növények számára a kiváló gyökeresedést és növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást.

A fajtáinkkal számos szántóföldi bemutatón találkozhatnak.

A fajtákról részletesen a honlapunkon olvashat.

Kérdése van? Hívja szaktanácsadóinkat, szívesen felkeressük Önt személyesen is.vetőmag fajtakínálatunk 2018.


Cégbemutatkozó letöltése Vetőmag fajtakínálatunk 2017. Megrendelőlap letöltése Őszi kalászos fajtakínálat

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló

karrierlehetőségek

Területi képviselő - Bács-Kiskun Megye területére: AZ ÁLLÁS BETOLTESRE KERÜLT A bécsi központú Mauthner cégcsoporthoz tartozó, az idei évben 20 éves, Vas Megye legnagyobb forgalmú agrárvállalata a Karintia kft, a kereskedelmi tevékenységének fejlesztéséhez területi képviselői állásba keres munkatársakat Bács-Kiskun Megye területére