Vetőmag előállítás és kereskedelem

Több mint 60 éve, Euróbában is a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk legjobb, Pannon régióra nemesített gabona fajtáira kaptuk meg a kizárólagos forgalmazás lehetőségét.

A Karintia Kft. ennek eredményeként kiváló minőségű őszi és tavaszi vetőmagvakat szaporít, dolgoz fel és forgalmaz, melyekkel jelen vagyunk az egész országban közvetlenül, illetve viszonteladóinkon keresztül. Saját, kiváló genetikájú őszi, és tavaszi kalászos, szója és repce fajtáinkon kívül ajánlatunkban szerepelnek a legtöbb, Magyarországon forgalomba kerülő kukorica, repce, őszi és tavaszi kalászos, szója, napraforgó, és számos egyéb vetőmagok.

A nemesítés központja nem messze a Magyar határtól Probstdorfban található. Időben felismerve a piaci igényeket a nemesítés jelenleg is a termésstabilitást mint fő célt kitűzve 2 fő irányban halad, melynek kiváló képviselői az alábbi fajták:

PRÉMIUM minőségű őszi búza fajták, melyek az olaszországi és az ausztriai malmok által támasztott minőségi paramétereknek is megfelelve, magas termésátlaggal párosulnak: FULVIOMIDASADESSOMAURIZIO (ÚJ)TOPKAPI (ÚJ)

BŐTERMŐ őszi búza fajták, ahol a nemesítők legfőbb célja a kiemelkedő termésátlag volt. Legismertebb közüllük a 10 tonnás fajtaként elhíresült BALATON. Az idei évtől kerülnek Magyarországon köztermesztésbe az Ausztriában már bizonyított PEDRO ,BAROK, REBELL és GAUDIO fajtáink.

SÖRÁRPA PROGRAMUNK keretében a bő termést adó, malátázók álltal keresett AXIOMA őszi sörárpa fajtánkra garantált visszavásárlást biztosítunk.

A fent felsorolt fajtákon kívül kiváló Szója, Repce, Durum búza, Árpa és Tritikálé, fajtákkal állunk szíves rendelkezésére.

A  Kalászos vetőmagjaink előállítása a felújított Vasvári vetőmagüzemünkben történik. A vetőmagüzemünk 2013. évi felújítását követően a feldolgozási minőség további emelkedése mellett megkétszereződött.

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökér közvetlen közelében, biztosítja a makro- és mikroelemeket. Erre az igényre a válasz az őszi búza fajtánk esetében alkalmazott 2 komponensű technológia. Lényege, hogy a mag felületére a csávázószeren kívül egy speciális magtrágya is felkerül, fokozva ezzel a növények számára a kiváló gyökeresedést és növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást.

A fajtáinkkal számos szántóföldi bemutatón találkozhatnak.

A fajtákról részletesen a honlapunkon olvashat.

Kérdése van? Hívja szaktanácsadóinkat, szívesen felkeressük Önt személyesen az ország bármely pontján.vetőmag fajtakínálatunk 2020.


Vetőmag fajtakínálat Szója fajtakínálatunk 2020 Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló