HARRY fajtarepce Őszi káposztarepce

HARRY fajtarepce A repcék hercege

Fajtaleírás:

ÚJ nemesítésű, 2011-ben elismert modern genetikájú fajta repce. Rendkívül intenzív kezdeti fejlődéssel és jó adaptációs képességgel rendelkezik. A kiváló télállóság, a jó állóképesség, a nagyon korai virágzás, továbbá az egy időben történő középkorai érés igazolják a rendkívül kompakt fajtavonal képességeit. Pergésre nem hajlamos, az ország egész területén termeszthető. Az intenzív gazdálkodási körülményt meghálálja. Termőképessége vetekszik a hibrid repcékkel.

Betegség ellenállóság:

Fehérpenészes rothadásra és fómás szárrákra közepesen fogékony. Csapadékosabb évjáratokban szárbetegségek elleni védekezés ajánlott.

Kinek ajánljuk?

Mind extenzív, közepes és intenzív termesztéstechnológiát alkalmazó gazdálkodók figyelmébe egyaránt ajánljuk. Lényegesen alacsonyabb vetőmagköltségével a hibridfajták méltó versenypartnere.

Vetőmag szükséglet (kg/ha)
1 2 3 4 5
Javasolt agrotechnika
Extenzív Közepes Intenzív
Növény magasság (cm)
60 70 80 90 100 110 120 130 140 150
Termőképesség (t/ha)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nemesítő:
Probstdorfer Saatzucht
Probstdorfer Saatzucht

Agronómiai jellemzők:

Éréscsoport: közép (I)
Vetőmag szükséglet:
625.000 csíra/ha | 2-3 kg/ha
Optimális vetésidő:
augusztus 15-től szeptember 1. dekád

termelői vélemény

Mivel az előző évben is bizonyított, ezért ismét a Harry-t vetettem.<br /> A 4 t/ha terméssel kifejezetten elégedett voltam. A fajta állományképző képessége hibátlan. Nem kérdés tehát számomra, hogy az elkövetkező években is melyik fajtát választom!

Herr Bittner
Ausztria