QC TOLEDO Napraforgó

QC TOLEDO Express toleráns hibrid

Fajtaleírás:

A Karintia Kft. Express toleráns hibridje! Erős gyökerű, félig bókoló-bókoló tányérállás jellemzik. Magas herbicid toleranciájuk hatékony gyomirtást tesz lehetővé. Alap gyomirtást követően az esetlegesen megjelenő kétszikű gyomokat is kordában lehet tartani a Tribenuron-metil hatóanyagú készítményekkel. Nincs utóvetemény-korlátozás, mivel nincs szermaradvány a talajban. Korai éréscsoportba tartozó fajták, biztonságos betakaríthatóság.

Betegség ellenállóság:

A Tribenuron metil herbiciddel szemben teljes ellenállóságot mutat. A Napraforgó szádor és a levélbetegségekkel szemben -mint a Diaportés szárfoltosság, az Alternáriás levél- és szárlfoltosság és a Fómás feketeszárúság- rendkívül nagy ellenállást mutat.

Kinek ajánljuk?

A Karintia Kft. új, Express toleráns hibridjeit elsősorban olyan termelők figyelmébe ajánljuk, akik fontosnak tartják, hogy állományban is lehetőség legyen a kétszikű gyomkonkurencia megszüntetésére!

Javasolt tőszám (ezer mag/ha)
40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60
Javasolt agrotechnika
Extenzív Közepes Intenzív
Növény magasság (cm)
160 165 170 175 180
Termőképesség (t/ha)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nemesítő:
Donau Saat
Donau Saat

Agronómiai jellemzők:

Éréscsoport: korai (0)
Vetőmag szükséglet:
45 – 50.000 csíra/ha
Optimális vetésidő:
április közepe, 8-12 °C talajhőmérséklet esetén

termelői vélemény

Cégünk meghatározó kultúrája a napraforgó, ezért évről évre figyelemmel kísérjük az új, ígéretes hibrideket. A Karintia Kft. új napraforgó hibridjeit kísérleti céllal próbáltuk ki a 2014-es évben. Betegség ellenállóságban és termőképességben is elérték az üzemi területen termesztett top hibridek szintjét. Véleményem szerint megfelelő vetőmag árazás mellett könnyen megállják majd a helyüket a piacon.

Jancsekity Ferenc
Somogyvári Mg. Zrt., Somogyvár