Főoldal

Sinara (többkomponensű technológiával) Szója

Sinara A nagy testvér

Fajtaleírás:

A Sinara egy szintén új genetikát képviselő, habitusában és megjelenésében a Sigalia-hoz hasonló, nála 3-5 nappal hosszabb tenyészidejű fajta. A Sinarára rendkívül erős kezdeti fejlődés és a kiváló gyomelnyomó képesség a jellemző. A Sigalia-hoz hasonlóan kevésbé elágazóan, pár száron hozza a termést, jól sűríthető. A sötét színű köldök ellenére az élelmiszeriparban is kedvelt. Az ország egész területén biztonsággal termeszthető. Jól illeszthető a vetésforgóba az őszi vetésű gabona előveteményeként. Új, TÖBBkomponensű, készre oltott technológiával forgalmazzuk.

Betegség ellenállóság:

Nagyon jó az ellenálló képessége a vírus, a baktérium és a gombabetegségekkel szemben.

Kinek ajánljuk?

Olyan termelők figyelmébe ajánljuk, akik a korai betakaríthatóságot tartják fontosnak, ugyanakkor a terméspotenciált tekintve nem hajlandóak kompromisszumot kötni.

Kísérleti eredmények

/Users/Freeze/Work/karintia.hu/application/modules/default/views/scripts/seeds/details.phtml /Users/Freeze/Work/karintia.hu/application/modules/default/views/scripts/seeds/details.phtml /Users/Freeze/Work/karintia.hu/application/modules/default/views/scripts/seeds/details.phtml /Users/Freeze/Work/karintia.hu/application/modules/default/views/scripts/seeds/details.phtml /Users/Freeze/Work/karintia.hu/application/modules/default/views/scripts/seeds/details.phtml

Vetőmag szükséglet (kg/ha)
450 500 550 600 650
Javasolt agrotechnika
Extenzív Közepes Intenzív
Növény magasság (cm)
60 70 80 90 100
Alsó hüvely magasság
14 15 16 17 18
Termőképesség (t/ha)
1 2 3 4 5
Nemesítő:
RAGT, Franciaország
RAGT, Franciaország

Agronómiai jellemzők:

Éréscsoport: korai (0)
Vetőmag szükséglet:
500 – 600.000 csíra/ha
Optimális vetésidő:
április 15-től május 1-ig

termelői vélemény

Biztonsággal, jól terem, meglepően gyors kezdeti fejlődésű, ezáltal gyomelnyomó képessége is remek. Magas alsó hüvelymagassága miatt könnyen betakarítható.

Györke Győző
Bajánsenye