SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA
DÍJNYERTES VETŐMAGOKKAL A SIKERESEBB SZÓJATERMESZTÉSÉRT AGROmashEXPO Nemzetközi termékfejlesztési díj/prémium oklevél 2019., 2020. NAK Termésverseny 2022. VVM 1 hely; NAK Termésverseny 2022. VVM 2. hely; NAK Termésverseny 2022. VVM 3 hely.
Szója fajtakínálatunk
BIO
BIO kalászos és szója vetőmagok, BIO terménykereskedelem
Takarékoskodjon velünk
Alacsonyabb Vetőmagnorma = Kedvezőbb Hektárköltség Jó Betegségellenálló Képesség = Kevesebb Növényvédőszer Ellenőrzött N Hasznosító Képesség = Kiszámíthatóbb Minőség Kisebb Kiszerelés = Kevesebb Pazarlás. Vetőmagjaink az 1000kg-os kiszerelés mellett, egyedi 40kg-s csomagolásban is elérhetőek.
Tekintse meg videónkat!
BŐTERMŐ és PRÉMIUM GENETIKÁK
PRÉMIUM MINŐSÉG, BŐ TERMŐKÉPESÉG, SZÁRAZSÁGTŰRÉS, BETEGSÉGELLENÁLLÓSÁG, KORAISÁG, ALACSONYABB HEKTÁRKÖLTSÉG... csak pár gondolat amit fontosnak tartunk és képviselünk.
Ismerje meg cégünket
Pannon Régióra nemesítve
Kalászos és szója fajtáink többsége a Magyar határ közeli PROBSTDORFER SAATZUCHT nemesítőházból származik.
Rólunk
Bőtermő és Prémium
Bőtermő, díjnyertes szója és kalászos vetőmagjainkkal váltunk országos integrátorként ismertté. 1995 óta a hazai piacon lévő Karintia az európai hírű Mauthner cégcsoport érdekeltségi körbe tartozó nemesítőházak révén első kézből jut a legkiválóbb genetikákhoz.
Az idei év ismételten bebizonyította, hogy nemesítőink jó úton járnak. A fajtáinkat választó gazdák sikerrel tudják venni az előttünk álló akadályokat, legyen szó betegségellenállóképességről, nitrogénhasznosításról extenzív és intenzív termesztésről
Tovább olvasom
Vetőmag
Tevékenységeink
Vetőmag előállítás és kereskedelem
Több mint 60 éve, Európában a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk és egyéb, a cégcsoportunk érdekeltégi köréhez tartozó vállalatok révén számos kiváló, jellemzően korai érésű Pannon régióra nemesített kalászos gabona és szója fajtákra kapjuk meg a mai napig is a kizárólagos forgalmazás lehetőségét.
  • Nemesítőink a termésstabilitást helyezik a középpontba
  • Egyedülálló kétkomponensű PLUSZ technológiával csökkentjük a csíranövények fejlődési kockázatait
  • Teljes körű kiszolgálásra törekszünk: finanszírozási lehetőség, input anyagok biztosítása, terményértékesítés
Műtrágya
Műtrágya
Kiváló minőségű mono és komplex műtrágyák széles választékát kínáljuk, melyek minden kultúra igényeit kielégítik. Személyre szabott megoldásainkkal és rugalmas kiszállításunkkal a legjobb terméseredményeket biztosítjuk.
Tovább olvasom
Növényvédőszer
Növényvédőszer
A legismertebb növényvédőszer-gyártók termékeit forgalmazzuk, kielégítve minden növényvédelmi igényt. Precíz logisztikával és szaktanácsadásunkkal segítjük a gazdálkodókat a legjobb döntések meghozatalában.
Tovább olvasom
Terménykereskedelem
Terménykereskedelem
Az ország egész területén vásárolunk terményeket belföldi és külföldi partnerek számára. Megbízható pénzügyi hátterünkkel és saját irányítású, precíz logisztikánkkal gondoskodunk a termények elszállításáról és határidőre történő pontos kifizetéséről.
Tovább olvasom
BIO üzletág
BIO üzletág
Auszriai anyacégünk támogatásával számos hasznos és értékes tudást tudunk Önnek is átadni a BIO körülményekre leginkább alkalmas Szója és kalászos vetőmagjainkról. Mauthner Cégcsoportunk révén a BIO minősítéssel rendelkező Termény üzletágunk a termények értékesítésében is az Ön segítéségre lehet.
Tovább olvasom
Kulcsszó az ALKALMAZKODÁS
méghozzá minél gyorsabban. Új irány van kialakulóban. A szója az alkalmazkodás egyik lehetősége. Érveinket a szója termesztése mellett ebben a videóban tekinthetik meg.
Kiútkereső gazdák a szója rendezvényen
Vágy vezérelt döntések ideje lejárt. Kétségek közt lépkedünk ingoványos talajon. Nagyobb biztonságra vágyik? Íme egy lehetséges megoldás...
Szója szakmai rendezvények
Egy takarékos növény. Aktuálisabb, mint valaha.
Miért épp a Karintia?
Mauthner cégcsoportunk érdekeltségi körbe tartozó nemesítőházak révén első kézből jutunk a legkiválóbb SZÓJA és KALÁSZOS genetikákhoz. A prémium genetikák mellett a vetőmag minőségére különös figyelmet fordítunk.
MI nem csupán értékesítjük a vetőmagot. A Karintia segíti Önt a termesztéshez szükséges inputanyagok beszerzése mellett egészen a termény értékesítéséig.
Cégünk 2000-óta a több mint 60 éves múlttal rendelkező Svájci – Ausztriai kereskedőház, az Agrarcommerz AG – Mauthner Csoport érdekeltségi körébe került. A Mauthner család neve generációk óta garantálja a megbízhatóságot, stabilitást és partnerséget.
A területi kollégák folyamatos képzésével igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat adni a gazdálkodók számára. Cégcsoportunk kalászos és szójanemesítési programjának sikerét rangos díjak igazolják.
Szaktanácsadóink közreműködésével az ország teljes területén elérhetőek vagyunk, legyen szó inputanyag értékesítésről és termény vásárlásról.
A rugalmas, innovatív gondolkodásmódunknak köszönhetően gyorsan tudunk reagálni az egyre szélsőségesebb gazdálkodási környezetre.
28
éve a hazai piacon
22
kalászos fajta
11
szója fajta
8
hazai rangos elismerés
Aktuális hírek
Az új lehetőség keresése elengedhetetlen.
Nyitottnak kell lenni és tettrekésznek valami újra, valami jobbra...Ismerkedjen meg velünk a szója termesztésében rejlő lehetőségekkel és kihívásokkal...
2023. november 21., kedd
Könnyebb értékesíthetőség, biztosabb piac
Nem lehet eleget termelni ebből a növényből Európában és Magyarországon
2023. november 21., kedd
A gyorsan változó körülményekhez nem alkalmazkodni annyit jelent, mint indokolatlanul kockaztatni.
SZÓJA ÉRVEK a termelő, a feldolgozó és az integrátor szemüvegén keresztül...
2023. november 10., péntek
„Úgy mint eddig , ezentúl is fő törekvésem lesz, hogy vevőimnek a vetőmagok terén mindig a legjobbat és legtökéletesebbet nyújtsam. Hogy ez eddig teljesen sikerült is, azt legjobban igazolják tisztelt vevőim, egyrészt a saját jószántukból nyilvánított legteljesebb megelégedettségükkel, másrészt avval, hogy feltartóztathatlanul folyton nagyobbodik vevőimnek köre. Budapest, 1910 január 4.-én Mauthner Ödön
Mauthner Ödön Mauthner Ödön Magtermelő és Magkereskedelmi Rt.
„Azt minden gazda tudja hogy a legjobb tenyészállat után várhatja a legjobb növendékállatot, de azt hogy a legjobb termést csak a legjobb mag vetésével nyerhetjük, még sokan nem hiszik.” Grabner Emil: A gabonafélék termesztése 1908
Grabner Emil Magyarországi növénynemesítés tudomány első művelője és megalapozója, kísérletügyi főigazgató.
„Tény az hogy a ma már minden nemesítőnek van extenziv és intensiv viszonyok közé beillő fajtája és hogy ezenkivül minden nemesítő elsősorban a minőségre, továbbá a termés biztonságára törekszik azáltal, hogy a rozsdaellenállóságát és a korai érést tüzik ki tenyészcélul” Növénytermesztés Villax Ödön dr 1937.
Villax Ödön Magyar növénynemesítő, intézetigazgató
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.