Cégünkről

Bemutatkozás

Bőtermő, DÍJNYERTES SZÓJA és KALÁSZOS vetőmagjainkkal váltunk országos integrátorként ismertté. 1995-óta a hazai piacon lévő Karintia az európai hírű Mauthner cégcsoportunk érdekeltségi körbe tartozó nemesítőházak révén első kézből jut a legkiválóbb genetikákhoz.
Mi nem csupán előállítjuk és értékesítjük a vetőmagot, hanem biztosítjuk a szükséges műtrágyát, növényvédőszert is. SŐT, szívesen adunk Önnek is ajánlatot a termés megvásárlására.

Fő tevékenységi köreink:

vetőmag szaporítás, feldolgozás és forgalmazás,

növényvédőszerműtrágya és terménykereskedelem,
bio termények és sörárpa kereskedelem.

Cégünk a nagy múlttal rendelkező Svájci – Ausztriai kereskedőház, az Agrarcommerz AG – Mauthner Csoport érdekeltségi körében, aktív részese a hazai integrátor piacnak. A stabil pénzügyi háttér mellett, az érdekeltségi körhöz tartozó nemesítőházaknak köszönhetően egyre jelentősebb szereplője vagyunk a hazai szója- és a kalászos vetőmag kereskedelemnek. Terménykereskedelmi üzletágunk Közép-Európa szerte, számos feldolgozó és kereskedő részére biztosítja a szükséges alapanyagokat. 

BŐTERMŐ és PRÉMIUM VETŐMAGOK

A PANNON RÉGIÓRA NEMESÍTETT BŐTERMŐ és PRÉMIUM MINŐSÉGET ADÓ KALÁSZOS és SZÓJA vetőmagokat az egész országban közvetlenül, illetve forgalmazóinkon keresztül is értékesítjük.

Számos Karintiás vetőmag "PLUSZ technológiával" kerül forgalomba, melynek lényege:

 - hatékonyabb gyökérfejlődési erély,
 - gyorsabb és egyenletesebb kelés,
 - fokozottabb fotoszintézis.

SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA - Cégcsoportunk szójanemesítési programjának sikerét rangos díjak igazolják.

 Saját, részben DÍJNYERTES, BŐTERMŐ, többségében a testvércégünk álltal nemesített szójafajtákkal állunk a termelők rendelkezésére. Az egyre bővülő Pannon régióra nemesített, stabil terméssel bíró szója fajtakínálatunknak és a nagy látogatottságú szakmai rendezvényeinknek továbbá az országos szaktanácsadói hálózatunknak köszönhetően mára az ország ismert szója és kalászos vetőmag forgalmazó vállalatává nőttük ki magunkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Karintia BŐTERMŐ SZÓJAFAJTÁI közül több is 2019-ben és 2020-ban Nemzetközi Termékfejlesztési díjban részesült az AgroMash Termékversenyen. Munkánkat 2023-ban az Alföldi Állatenyésztési és Mezőgazda napokon ugyancsak rangos elimseréssel díjazták.

Mi nem csupán értékesítjük a VETŐMAGOT, és biztosítjuk a szükséges NÖVÉNYVÉDŐSZERT továbbá a MŰTRÁGYÁT, hanem szívesen adunk Önnek is ajánlatot a TERMÉNY megvásárlására.

Földrajzi elhelyezkedésünk lehetővé teszi, hogy mind vasúton, mind közúton könnyen elérjük külföldi szomszédainkat. Export tevékenységünk fő irányai Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Románia, Svájc, Szlovákia, Németország, Azerbajdzsán, és Koszovó.

A dinamikus fejlődés eredményeként mára elmondhatjuk, hogy 2019-óta a MINTAGAZDASÁG büszke birtokosaként, Vas megye legnagyobb árbevételével rendelkező mezőgazdasági vállalkozásává váltunk.

Hisszük, hogy a velünk való együttműködés nagyban hozzájárulhat az Ön sikeréhez is.

dr. Maria Gohn-Mauthner               Bene Zoltán
ügyvezető                                           cégvezető


 

Aktuális híreink

jelentős támogatást kaphattak a szójatermesztők
A fejlődés nem áll meg, ismét állami elismerésben részesültek fajtáink.
A minőségi gabonatermesztés kulcskérdései lesznek a webinárium fókuszában. Jelentkezzen az online konferenciára!
Az őszi búza 2024-es piaci helyzete, vetési és aratási ideje, és a őszi búza vetőmag szükséglete. Az olasz és osztrák piac jelentős felárat hajlandó f...
A Seed World, dr Franziska Löschenbergert 2023-ban a "leg"-ek közé választotta...
A szója növény és a szójabab termesztése körül számos tévhit kering Magyarországon, ezért ebben az írásban felsorakoztatjuk azokat a tényeket, amelyek...
A szójabab termesztése évezredek óta fontos szerepet tölt be az emberi táplálkozásban és a mezőgazdaságban. Ez a sokoldalú növény nem csupán gazdag fe...