Vetőmag

Őszi Kalászosok

Termékek szűrése
A "SZÁLKÁS" Balaton
Őszi búza (magtrágyával)
A LEGKEDVELTEBB igazán bőtermő őszi búzánk, malmi (B1-A2) beltartalmi tudással.
a bőtermő PRÉMIUM
Őszi búza (magtrágyával)
A Prémium kategória képviselője, amely kiemelkedő termésmennyiséggel hálája meg az intenzív termesztéstechnológiát. Magas növésű, kiváló télállósággal rendelkező fajta. Stabil esésszám és magas hektolitersúly jellemzi. Kimagasló malomipari értékei (fehérje, sikér) miatt sütőipari felhasználásra kifejezetten keresett búza.
ahol a BŐ termés és a MAGAS minőség találkozik
Őszi búza (magtrágyával)
Kiemelkedő termőképesség, B1-A2 minőséggel. 2020-óta a NEBIH, standard fajtának választotta.
MINDENT (is) TUDOK! kettős hasznosítású takarmányárpa
Őszi sörárpa (magtrágyával)
bő termőképességével és magas HL súlyával a takarmány árpa termesztőknek is egy valós alternatíva
3 x NAK VVM termésgyőztes
Őszi búza (magtrágyával)
Többszörös NAK VVM termésgyőztes, száraz, Pannon régióra nemesített fajta, ÓRIÁSI terméspotenciállal.
A termőképesség új mércéje
Őszi búza (magtrágyával)
Akár 10t/ha feletti termésátlaggal, alacsony magassággal, kiemelkedő szárszilárdsággal...
Olasz malmok kedvence
Őszi búza (magtrágyával)
... ha a minőség az első számú szempont
Ausztria kedvence
Őszi durumbúza (magtrágyával)
Ausztria meghatározó őszi durumbúza fajtáját az olasz malmok gyakran név szerint keresik.
Az egyik legbőtermőbb őszi durumbúza fajta
Őszi durumbúza (magtrágyával)
óriási termőképesség magas minőséggel párosulva
ÚJ
Őszi búza (magtrágyával)
A legújabb nemesítésű, prémium minőséget adó, Pannon régióra nemesített fajta magas sütőipari értékszámmal, magas beltartalmakkal, korai kalászhányással és korai éréssel rendelkezik.
A saját árpanemesítés jelenlegi csúcsa
Őszi takarmány árpa (magtrágyával)
új nemesítés lenyűgöző 2023-as eredményekkel
BŐTERMŐ és prémium
Őszi búza (magtrágyával)
A Probstdorfi nemesítőházunk egyik legújabb genetikája. A Maurizio a bőtermő kategóriában a magas beltartalmi paramétereivel hívja fel magára a figyelmet. A gombabetegségekre nem fogékony. Legalább közepes, de inkább az intenzív technológiát igényli, amelyet általában A2-es lisztminőséggel hálál meg. Magas hektoliter súly, jó állóképesség és közepese szármagasság jellemzi.
Bőtermő
Őszi tritikálé (magtrágyával)
A kedvelt POLEGO utód, gyengéb talajokra is
Az új generációs prémium
Őszi búza (magtrágyával)
BIO körülémyek közé is ajánlott fajtánk stabil termőképességgel, magas HL súllyal
Új
Őszi takarmány árpa (magtrágyával)
Koraiság, magas HL súllyal, kiemelkedő terméspotenciál mellett.
Új
Őszi takarmány árpa (magtrágyával)
Bő termőképesség, nagy szárszilárdsággal, korai kalászhányással
Őszi búza (magtrágyával)
A rendkívül korai érésű extra prémium ARNOLD búza különösen alkalmas mind a bio-, mind a hagyományos gazdálkodók számára, akik a legjobb búzaminőséget igénylik. A kiváló télállóság és a korai stádiumban lévő gyors fejlődés garantálja az összes többi fajtához képest mért fejlődési előnyt, még a csapadékszegény években is. Az ARNOLD kiváló fehérjetartalma, fehérjeminősége és hektolitertömege mind-mind csúcsminősítést (APS 9) kapott. Az ARNOLD minden búzatermő területre alkalmas, különösen a korai betakarítású Pannon régióban.
Őszi búza (magtrágyával)
A GREGOR fajta az állami fajtavizsgálatokon Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában magas és stabil terméssel nyűgözött le mindenkit. Ugyanezen növénymagasságon a GAUDIO fajtához képest a GREGOR valamivel később érik, valamint megdőlésre nem hajlamos. A GREGOR olyan minőségi paraméterek tekintetében is, mint a fehérjetartalom és az ömlesztett tömeg, nagyon hasonlít a GAUDIO fajtához, és a jövőben az A sütőipari minőségű búza alternatíváját fogja képviselni.
Az új bőtermő
Őszi búza (magtrágyával)
A Probstdorfi nemesítőházunk egyik legújabb genetikája. A Zampano a bőtermő közérésű fajta, mely a kisparcellás kísérleteben az éréscsoportjában mind a 2021 és 2022 évben első helyen végzett a mennyiséget tekintve. A gombabetegségekre nem fogékony. Legalább közepes, de inkább az intenzív technológiát igényli, jó állóképesség és közepes szármagasság jellemzi.
Az új bőtermő durum
Őszi durumbúza (magtrágyával)
Már a hazai piacon is elérhető legújabb saját probstdorfi nemesítésű fajta, mely a legújabb piaci elvárásoknak megfelel. Tennodur kiemelkedő terméspotenciállal rendelkezik mely ez eddigi magas hozamot adó Sambadurt is képes felülmúlni. A nagy hozam mellett kiváló beltartalmi paraméterekkel rendelkezik, kiváló üvegesség és magas darakihozatal jellemzi. A jövőben a malmok nagy kedvence lehet. Intenzív körülmények között szárcsökkentő használata indokolt. Fajta tulajdonságai miatt BIO termesztésre is alkalmas.
Az új bőtermő
Őszi tritikálé (magtrágyával)
Új fajta a Karintia kínálatában, eddig is népszerű és közkedvelt Kaulos fajtánk mellé. Az egyre növekvő igények miatt bevezetjük a Tricanto fajtát az őszi tritikálé fajtakínálatba. Kiváló szántőföldi tulajdonságokkal bíró genetika (2-3 sor, fajta helyett genetika). Kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező fajta, mely magas ezermagtömeg és magas hektoliter paraméterekkel párosul. Magas növése és kiváló betegségellenállóképessége miatt bio körülmények közé is ajánljuk.