Cégünkről

Farmdok

A FARMDOK egy osztrák agrártechnológiai startup vállalkozás Wieselburg székhellyel, mely gazdálkodás-menedzsment és intelligens gazdálkodási megoldásokat kínál a mezőgazdaság számára.

A Farmdok hazai forgalmazója a Karintia Kft. A szoftver 2019 évtől került bevezetésre a hazai piacra. Ez a forradalmian új termék, a Hannoveri gépkiállításon ezüst fokozatú nagydíjat nyert. Büszkék vagyunk arra, hogy itthon a Magyar Termékfejlesztési Nagydíj pályázaton külön díjban részesült.

A Farmdok olyan agrárszoftver, amely kint a szántóföldön teszi lehetővé az elvégzett mezőgazdasági munkák mobil rögzítését okostelefon vagy tablet segítségével. A művelési és GPS adatok innovatív mintaelemzése lehetővé teszi az adatgyűjtés automatizálását. Az alkalmazás automatikusan meghatározza a megművelt mezőgazdasági területek nagyságát, a terepen végzett munka időtartamát és az útidőt.

Mire jó ez a software?

A gazda A FARMDOK-kal időt takarít meg, továbbá az adatrögzítés is jelentősen leegyszerűsödik. A gazdálkodó ezeket a tevékenységhez kapcsolódó adatokat később a weben keresztül elérheti, további felhasználás céljára.

Mennyibe kerül a FARMDOK?

Az innovatív technológia drága hardveres beruházások nélkül, átlagos okoseszközök felhasználásával, traktortól független és költséghatékony módon növeli a mezőgazdasági tevékenységek naplózásának automatizáltsági fokát.

Az automatizálás alapja a gépi tanulás alapú haladási minta elemzés. Az okostelefonnal rögzített GPS adatokat egy külön erre a célra kifejlesztett algoritmus értékeli ki. Ennek érdekében az útvonal minden GPS-pontjának adatait leíró jellemzi. A leíró a pontot nem csak földrajzi helyzete és a sebesség alapján jellemzi, hanem a körülötte fekvő pontokkal való kapcsolatát is vizsgálja. A teljes haladási minta figyelembe vételével a GPS pozícionálási pontossága javítható és pontosabb eredmény érhető el. A leíró használatával a gépi tanulási algoritmus osztályozni tudja a GPS pontokat közúti és szántóföldi pontok szerint (WorkCognition algoritmus). A GPS adatok automatizálásának mindenfajta lehetősége ezen a megkülönböztetésen alapul. Ezen alapulva meghatározhatók a parcellák határai, kiszámítható a körbejárt terület, és ezzel támogatható a törzsadatfelvétel. A területek felismerése lehetővé teszi az ott végzett tevékenységek automatizált rögzítését, és a kihordott anyagmennyiségének becslését (a fordulók számolásával). Végül, de nem utolsósorban, a munkaidő megkülönböztethető az utazási időtől és az állásidőtől, ami igen értékes az input és költségelszámoláshoz, továbbá a szállítólevelek és számlák automatikus generálásához bérmunkában végzett tevékenységeknél.

Figyelem, a Farmdok egyenlőre angol nyelvű software támogatással érhető el.

Aktuális híreink

Nyitottnak kell lenni és tettrekésznek valami újra, valami jobbra...Ismerkedjen meg velünk a szója termesztésében rejlő lehetőségekkel és kihívásokkal...
Nem lehet eleget termelni ebből a növényből Európában és Magyarországon
SZÓJA ÉRVEK a termelő, a feldolgozó és az integrátor szemüvegén keresztül...
A Karintia kezdeményezésére létrejött Agroinform Webináriumon tényekkel/számokkal támasztottuk alá a szója termesztése mellett szóló érveinket.
Komoly nehézségekbe ütközik a termények értékesítése. Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen: ez már nem HOPPÁ, ez már JUJ!
Az utóbbi időszakban tapasztalható bizonytalan környezet miatt egyre több gazda gondolkodik el a szója termesztésén.
"Járt utat a járatlanért ne hagyd el". A járt út járható még egyáltalán?
Vendégeink: Nógrádi György és Papp Gergely
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.