Tevékenységeink

Vetőmag előállítás és értékesítés

Több mint 60 éve, Európában a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk és a többi, a cégcsoportunk köréhez tartozó vállalatok révén számos kiváló, jellemzően korai érésű, főképp Pannon régióra nemesített KALÁSZOS GABONA és SZÓJA fajtákra kapjuk meg a mai napig is az előállítás és kizárólagos forgalmazás lehetőségét.

SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA...

Cégcsoportunk SZÓJANEMESÍTÉSI PROGRAMJÁNAK sikerét RANGOS DÍJAK igazolják. A Pannon régióra nemesített, magas minőségben előállított szója vetőmagjaink értékesítése mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a teljes körű kiszolgálásra. A szója termesztéséhez szükséges inputanyagok biztosítása mellett a termények ÉRTÉKESÍTÉSÉBEN IS SEGÍTJÜK ÖNT.

Nemesítőink időben felismerve a piaci igényeket a termésstabilitást helyezték és helyezik a mai napig is a középpontba. Nemesítésünk 2 fő iránya:

PRÉMIUM minőségű őszi búza fajták, melyek az olaszországi és az ausztriai malmok által támasztott minőségi paramétereknek is megfelelve, magas termésátlaggal párosulnak: CHRISTOPH (Új)MIDAS és ADESSO.

BŐTERMŐ őszi búza fajták, ahol a nemesítők legfőbb célja a kiemelkedő termésátlag volt. Legismertebb közüllük a 10 tonnás fajtaként elhíresült, többszörös NAK termésverseny dobogós BALATON. Az újabb genetikáink közül az ugyancsak díjazott MAURIZIO, továbbá a CSIKO(új), a BAROK és a legnagyobb területen szaporított GAUDIO fajtáink válnak egyre inkább ismertté.

SÖRÁRPA PROGRAMUNK keretében a bő termést adó, malátázók álltal keresett, kettős hasznosítású, azaz takarmányként is bő termést adó PIROSKA (Új) őszi sörárpa fajtánkra szívesen adunk Önnek is vételi ajánlatot.

Az aktív olaszországi terménykereskedelmi tevékenységünknek és a magas termésátlaggal és kiváló minőséggek párosuló SAMBADUR fajtánknak köszönhetően egyre több gazda választ minket, nagy megelégedettséggel.

A fent felsorolt fajtákon kívül kiváló Szója, Repce, Durum búza, Árpa és Tritikálé, fajtákkal állunk szíves rendelkezésére.

A  Kalászos vetőmagjaink előállításának fő bázisa a felújított és kibővített Vasvári vetőmagüzemünkben történik. A vetőmagüzemünk 2023-2022 között több modernizáláson és kapacitás bővítésen esett át. Mindemellett két új 2000 m2 területű vetőmag raktárkapacitásbővítést is végrehajtottunk. A vasvári gyártó/tároló kapacitásunk így közel megkétszereződött.

A szükséges PLUSZ...

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökérzet közvetlen közelében biztosítja a makro- és mikroelemeket, így csökkenti a csíranövény kezdeti fejlődési kockázatait. Erre az igényre a válasz az őszi búza fajtánk esetében alkalmazott 2 komponensű PLUSZ kezelés. A mag felületére a csávázószeren kívül egy magtrágya bevonat is felkerül, fokozva ezzel a növények számára az eredményesebb gyökeresedést, növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást. A PLUSZ technológiánkról részletesen ITT OLVASHAT.

A fajtáinkkal számos szántóföldi bemutatón találkozhatnak.

A fajtákról további részleteket a honlapunkon olvashatnak.

Kérdése van? Hívja szaktanácsadóinkat, szívesen felkeressük Önt személyesen az ország bármely pontján.

Vetőmag fajtakínálatunk

Lapozható katalógusok

Tevékenységeink

Műtrágya és szerves trágya kereskedelem
Növényvédőszer kereskedelem és szaktanácsadás
Finanszírozás kedvező kamatokkal, alacsony árakon!
Környezetkímélő technológiák és szakértői tanácsadás segítségével biztosítjuk a BIO gazdálkodás legmagasabb színvonalát.