Tevékenységeink

Vetőmag előállítás és értékesítés

Több mint 60 éve, Európában a minőség elkötelezet híveként ismert és elismert Probstdorfer Saatzucht testvérvállalatunk és a többi, a cégcsoportunk köréhez tartozó vállalatok révén számos kiváló, jellemzően korai érésű, főképp Pannon régióra nemesített KALÁSZOS GABONA és SZÓJA fajtákra kapjuk meg a mai napig is az előállítás és kizárólagos forgalmazás lehetőségét.

SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA...

Cégcsoportunk SZÓJANEMESÍTÉSI PROGRAMJÁNAK sikerét RANGOS DÍJAK igazolják. A Pannon régióra nemesített, magas minőségben előállított szója vetőmagjaink értékesítése mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a teljes körű kiszolgálásra. A szója termesztéséhez szükséges inputanyagok biztosítása mellett a termények ÉRTÉKESÍTÉSÉBEN IS SEGÍTJÜK ÖNT.

Nemesítőink időben felismerve a piaci igényeket a termésstabilitást helyezték és helyezik a mai napig is a középpontba. Nemesítésünk 2 fő iránya:

PRÉMIUM minőségű őszi búza fajták, melyek az olaszországi és az ausztriai malmok által támasztott minőségi paramétereknek is megfelelve, magas termésátlaggal párosulnak: CHRISTOPH (Új)MIDAS és ADESSO.

BŐTERMŐ őszi búza fajták, ahol a nemesítők legfőbb célja a kiemelkedő termésátlag volt. Legismertebb közüllük a 10 tonnás fajtaként elhíresült, többszörös NAK termésverseny dobogós BALATON. Az újabb genetikáink közül az ugyancsak díjazott MAURIZIO, továbbá a CSIKO(új), a BAROK és a legnagyobb területen szaporított GAUDIO fajtáink válnak egyre inkább ismertté.

SÖRÁRPA PROGRAMUNK keretében a bő termést adó, malátázók álltal keresett, kettős hasznosítású, azaz takarmányként is bő termést adó PIROSKA (Új) őszi sörárpa fajtánkra szívesen adunk Önnek is vételi ajánlatot.

Az aktív olaszországi terménykereskedelmi tevékenységünknek és a magas termésátlaggal és kiváló minőséggek párosuló SAMBADUR fajtánknak köszönhetően egyre több gazda választ minket, nagy megelégedettséggel.

A fent felsorolt fajtákon kívül kiváló Szója, Repce, Durum búza, Árpa és Tritikálé, fajtákkal állunk szíves rendelkezésére.

A  Kalászos vetőmagjaink előállításának fő bázisa a felújított és kibővített Vasvári vetőmagüzemünkben történik. A vetőmagüzemünk 2023-2022 között több modernizáláson és kapacitás bővítésen esett át. Mindemellett két új 2000 m2 területű vetőmag raktárkapacitásbővítést is végrehajtottunk. A vasvári gyártó/tároló kapacitásunk így közel megkétszereződött.

A szükséges PLUSZ...

A növénynek a kezdeti fejlődése során egy olyan könnyen felvehető tápanyagforrásra van szüksége, mely a kialakuló gyökérzet közvetlen közelében biztosítja a makro- és mikroelemeket, így csökkenti a csíranövény kezdeti fejlődési kockázatait. Erre az igényre a válasz az őszi búza fajtánk esetében alkalmazott 2 komponensű PLUSZ kezelés. A mag felületére a csávázószeren kívül egy magtrágya bevonat is felkerül, fokozva ezzel a növények számára az eredményesebb gyökeresedést, növelve a csírázás időszakában a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szembeni ellenállást. A PLUSZ technológiánkról részletesen ITT OLVASHAT.

A fajtáinkkal számos szántóföldi bemutatón találkozhatnak.

A fajtákról további részleteket a honlapunkon olvashatnak.

Kérdése van? Hívja szaktanácsadóinkat, szívesen felkeressük Önt személyesen az ország bármely pontján.