Vetőmag

Tavaszi kalászos vetőmagok

A gazdálkodás során gyakran szükség van alternatív megoldásokra, amikor az időjárás kiszámíthatatlan fordulatot vesz. A tavaszi kalászos vetőmagok éppen ilyen kihívások esetén kínálnak remek lehetőséget, kiegészítve ezzel az őszi kalászos vetésterületeket. A 2023-2024-es gazdasági évben különösen nagy szerep jut a tavaszi kalászos vetőmagoknak, hiszen az őszi időszakban tapasztalt szélsőséges időjárási viszonyok nehezítették vagy akár lehetetlenné is tették az őszi kalászosok vetését. A tavaszi kalászos vetőmagok, mint például a búza, durumbúza, árpa és zab, alacsony inputanyag-igényükkel és kiemelkedő nitrogénhasznosító képességükkel kiválóan alkalmazkodnak az extenzív termesztési körülményekhez. Ezek a fajták nemcsak, hogy ellenállnak a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak, de a gazdálkodók számára is előnyös választást jelentenek a hozam és a minőség szempontjából.

A tavaszi vetésű kalászosok különleges figyelmet érdemelnek, hiszen képesek ellensúlyozni az őszi vetési időszak kihívásait. Az ilyen típusú vetőmagokat használó gazdák hozzájárulhatnak a biológiai diverzitás növeléséhez, és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok előmozdításához. Ezen felül a tavaszi vetésű kalászosok gyakran jobb minőségű terményt eredményeznek, ami kedvezőbb értékesítési lehetőségeket is rejt magában. A Karintia Kft. által kínált tavaszi kalászos vetőmagokkall biztosíthatja gazdasága termelékenységét és profitabilitását. Válassza ki a legmegfelelőbb fajtákat, és biztosítsa növényei számára a legjobb kezdést a tavaszi szezonban!

Kapcsolódó téma:
Tavaszi árpa fajták: a sörárpa termesztése, vetési és aratási ideje és ára

Termékek szűrése
Az új tavaszi malmi búza
Tavaszi búza vetőmag (magtrágyával)
Jariella korai érésű, magas termőképességű szálkás tavaszi búzafajta amely átlagon felüli aszálytűrő képességgel rendelkezik. Stabil mamli jó talajokon gyakran javító minőséget adó fajta. Bokrosodóképessége kiváló, szalmája középmagas, megdőlésre nem hajlamos.
A tavaszi bajnok
Tavaszi durumbúza vetőmag (magtrágyával)
Közel egy évtizede az első számú helyen, az osztrák hivatalos fajtakísérletekben.
A tavasz bajnoka
Tavaszi árpa vetőmag (magtrágyával)
Az extrém korai kalászolással és korai éréssel a szokatlanul korán érkező kora nyári aszály ellen
Új
Tavaszi zab vetőmag (magtrágyával)
8,4%-al a konroll fajták felett