Vetőmag

Tavaszi búza vetőmag

A mezőgazdaságban a változékony időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás elengedhetetlen. A tavaszi búza vetőmagok kiváló lehetőséget nyújtanak a gazdálkodók számára, hogy növeljék termésbiztonságukat és rugalmasan kezeljék az őszi vetési időszakban felmerülő kihívásokat. A 2023-2024-es szezonban a tavaszi búza vetőmag fontos szerepet töltött be, amikor az őszi időjárás nem kedvezett a kalászosok vetésének.

A tavaszi búza vetőmag jellemzői, mint az alacsony inputanyag-igény és a magas nitrogénhasznosító képesség, lehetővé teszik az extenzív gazdálkodást is. Ezek a vetőmagok nemcsak hogy jól tűrik a kedvezőtlen időjárási körülményeket, hanem a gazdák számára is előnyös döntést jelenthetnek a terméshozam és a termény minősége szempontjából.

A tavaszi búza vetőmagok különös figyelmet érdemelnek, hiszen képesek kiegyensúlyozni az őszi vetés kihívásait. A tavaszi búza vetőmag használata hozzájárulhat a mezőgazdasági biodiverzitás növeléséhez, és elősegítheti a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok alkalmazását. 

Tavaszi búza vetőmag árak

Az új tavaszi malmi búza
Tavaszi búza vetőmag (magtrágyával)
Jariella korai érésű, magas termőképességű szálkás tavaszi búzafajta amely átlagon felüli aszálytűrő képességgel rendelkezik. Stabil mamli jó talajokon gyakran javító minőséget adó fajta. Bokrosodóképessége kiváló, szalmája középmagas, megdőlésre nem hajlamos.