Vetőmag

Szója vetőmag, szójabab vetőmag

Fenntarthatóbb jövő a szójával - érvek a szójabab termesztése mellett

szója vetőmag szójabab vetőmag szója vetőmag ár szója ezermagtömeg szója vetőmag szükséglet szója vetőmag eladó szója vetőmag normaszójabab nagy kiszerelés magyar szójabab szója bab mag szójamag ára szója vetőmag termesztése

Eladó Szója Vetőmagot Keres?

A szójamag ára mellett fontos szempont a vásárlásnál a minőség és a szója vetőmaggal kapcsolatos szakértelem is. Fontos kiemelni, hogy a szójabab vetőmag termesztése során létfontosságú figyelembe venni a Magyarországon jellemző időjárási és egyéb termesztési körülményeket is. A helyi éghajlat sajátosságai - mint az évszakonként változó csapadékmennyiség és hőmérséklet - döntő befolyással bírnak a növény fejlődésére és terméshozamára.

Miért érdemes a Karintia Kft-től rendelni a vetőmagot?Mert nekünk SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA!  

Elkötelezettségünk a szója termesztése iránt töretlen. Szakmai rendezvényeinken, újra és újra bemutatjuk a gazdáknak a szója termesztésében rejlő kihívásokat és lehetőségeket. Segítünk a kezdeti lépésekben, a termőhely és a fajta kiválasztásától egészen a termény értékesítéséig.

A Karintia Kft.  szójabab vetőmag fajtakínálatának összeállításakor az eltérő termőhelyi adottságok mellett kifejezetten figyelembe veszi a Pannon régió klimatikus viszonyait. Ezért ha eladó magas minőségű szójabab vetőmagot keres kis- vagy nagy kiszerelésben, jó helyen jár. Hiszen cégünk több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik vetőmag termeltetés, előállítás, nemesítés, forgalmazás terén. 

Soha ennyi érv nem szólt a szója vetése mellett

 • magas jövedelmezőség,
 • Könnyebb termény értékesíthetőség,
 • N mentes termesztési lehetőség,
 • BIO körülmények között eredményesen termeszthető,
 • stabilabb terméseredmények - az évszázad egyik legszárazabb évének ellenére-,
 • alacsonyabb input költségek,
 • szárítás mentes tárolási lehetőség,
 • alacsonyabb logisztikai költségek,
 • optimálisabban szervezhető munkacsúcsok,
 • jelentős szemes fehérje támogatás. Ennek összege a termelési költség 20-25%-át fedezi!
 • fentarthatóbb jövő, a kisebb inputanyag használat és a kedvezőbb logisztikai ráfordítás miatt,
 • kedvező utóvetemény hatás,
 • FENNTARTHATÓBB JÖVŐ, a kisebb inputanyag használat és a kedvezőbb logisztika miatt.

Csak hogy a legfontosabbakat említsük. Mindez, pótlólagos gépberuházás nélkül megvalósítható. További információkat a szója érvekről ide kattintva olvashat.

A szója vetőmag minőségben sem ismerünk kompromisszumot

A szója esetében különösen fontos kérdés a vetőmag minősége, ugyanis többek között ezen múlik a kellő számú gümők kialakulása, és ezáltal a N mentes termeszthetőség. A 2022-es rendkívül száraz év komoly kihívások elé állították a szója vetőmag előállító gazdaságokat. Átlagon felüli tételszámról kellet lemondanunk az alacsonyabb csíra% miatt. Ez jelentős anyagi áldozatot kívánt részünkről, ugyanakkor a hosszú távú gondolkodásmódunk és minőségtudatunk miatt továbbra sem kívánunk kompromisszumot kötni a vetőmag minőségében, legyen szó csíra%-ról, tételenként elvégzett Diaporte és GMO vizsgálatról továbbá a magas minőségben prémium oltóanyaggal elvégzett oltásról.

A számok makacs dolgok, márpedig a szója előnyei igencsak számszerűsíthetőek

Szenvedélyünk a szója iránt megkérdőjelezhetetlen, elkötelezettségünkkel pedig soha nem volt probléma. Bízunk abban, hogy a nemesítőink kiváló munkájának köszönhetően a Pannon Régióra nemesített díjnyertes* szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal Önt is az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.

* Nemzetközi termékfejlesztési díjat/prémium oklevelet nyert Karintia szójafajta és éréscsoport 2019-ben illetve 2020-ban, az AGROmashEXPO-n. A NAK VVM 2022-es szója termésversenyének első, második és harmadik helyezését is Karintia szója genetikával versenyző gazdák nyerték el.

Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodók! Tartsanak velünk, fedezzék fel a Karintiával a jövő növényét! Területi képviselőink az ország bármely pontján állnak az Ön rendelkezésére.

További érdekes videók a témában (a képre kattintva):

​ ​                               

SZÓJABAB VETŐMAG FAJTAKÍNÁLATUNK - SZÓJA VETŐMAG ÁRAK

ÚJ NEMESÍTÉS - MÁSODVETÉSRE IS
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Másodvetésre is ajánlott igen korai fajtánkat az ország északi részén fővetésben is, akár 4 tonna feletti eredményekkel termesztik.
ÚJ NEMESÍTÉS - MÁSODVETÉSRE IS
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Rendkívüli koraiság, rendkívüli képességekkel. A MÁSODVETÉSRE IS AJÁNLOTT Axioma, 2023-ban mutatkozott be a hazai köztermesztésben.
A bizonyított stabilitás
Sigalia (00)
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
A stabilan teljesítő fajtánkt, BIO körólények közé is ajánljuk. A Sigalia a legkorábbi fajtánk a 00-s éréscsoportban. Több mint 10 éva a hazai piacon forgalmazott fajtánk a mai napig kedvelt genetika.
Az osztrák csúcstartó
Atacama (00)
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Az új generációs, ATACAMA, néhány éve a legbőtermőbb 00-s éréscsoportú szójafajtaként került bejegyzésre az ausztriai fajtajegyzékbe. Azóta tudását hazánkban is bizonyította.
AgroMASH DÍJAZOTT - NAK VVM termésverseny győztes
Angelica (00)
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Ez nem csak egy szójafajta. Ez Magyarországon a legnagyobb területen szaporított, többszörös díjnyertes, NAK termésgyőztes, legsikeresebb genetikánk. 2023-ban akár 6t-s! eredményre is képes volt.
ÚJ! Korai érés + magas terméshozam
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Az Új GENETIKÁNK a 00-s éréscsoport első feléből, koraiságával és bő termőképességével az Atacama és az Angelica méltó kihívója lehet.
Új genetika, a közép-korai éréscsoportban
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Az ÚJ, Pannon régióra nemesített fajtánk, magas termőképességgel és minőséggel. Jó eséllyel szárítás nélkül is betakarítható.
Az új genetika Probstdorfból
ÚJ - Atanga (00-0)
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Új genetika Probstdorfból. Horvátországi kiemelkedő terméseredményei miatt ígéretes fajtának mutatkozik.
Új genetika, a déli országrészre
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
feltöltés alatt...
A dél bajnoka
Regale (0-I)
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Több mint 5 év bizonyítja tudását a déli régiókban
Az ÚJ bőtermő
Szója vetőmag, szójabab vetőmag (készre oltva)
Hosszabb tenyészidő = kiemelkedőbb terméspotenciál