Vetőmag

Szója

MIÉRT pont a Karintia? Mert nekünk SZENVEDÉLYÜNK A SZÓJA!  

Szenvedélyünk a szója termesztése iránt töretlen. Szakmai rendezvényeinken, újra és újra bemutatjuk a gazdáknak a szója termesztésében rejlő kihívásokat, lehetőségeket. Segítjük őket a kezdeti lépésekben, a termőhely és a fajta kiválasztásától egészen a termény értékesítéséig.

Soha ennyi érv nem szólt a szója vetése mellett

 • magas jövedelmezőség,
 • Könnyebb termény értékesíthetőség,
 • N mentes termesztési lehetőség,
 • BIO körülmények között eredményesen termeszthető,
 • stabilabb terméseredmények - az évszázad egyik legszárazabb évének ellenére-,
 • alacsonyabb input költségek,
 • szárítás mentes tárolási lehetőség,
 • alacsonyabb kogisztikai költségek,
 • optimálisabban szervezhető munkakúcsok,
 • jelentős szemes fehérje támogatás. Ennek összege a termelési költség 20-25%-át fedezi!
 • kedvező utóvetemény hatás,

csak hogy a legfontosabbakat említsem. Mindez, pótlólagos gépberuházás nélkül megvalósítható.

A vetőmag minőségben sem ismerünk kompromisszumot. 

A szója esetében különösen fontos kérdés a vetőmag minősége, ugyanis többek között ezen múlik a kellő számú gümők kialakulása, és ezáltal a N mentes termeszthetőség. A 2022-es rendkívül száraz év komoly kihívások elé állították a szója vetőmag előállító gazdaságokat. Átlagon felüli tételszámról kellet lemondanunk az alacsonyabb csíra% miatt. Ez jelentős anyagi áldozatot kívánt részünkről, ugyanakkor a hosszú távú gondolkodásmódunk és minőségtudatunk miatt továbbra sem kívánunk kompromisszumot kötni a vetőmag minőségében, legyen szó csíra%-ról, tételenként elvégzett Diaporte és GMO vizsgálatról továbbá a magas minőségben prémium oltóanyaggal elvégzett oltásról.

A számok makacs dolgok, márpedig a szója előnyei igencsak számszerűsíthetőek. Szenvedélyünk a szója iránt megkérdőjelezhetetlen, elkötelezettségünkkel pedig soha nem volt probléma. 

Bízunk abban, hogy a nemesítőink kiváló munkájának köszönhetően a Pannon Régióra nemesített díjnyertes* szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal Önt is az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.

Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodók! Tartsanak velünk, fedezzék fel a Karintiával a jövő növényét!

Területi képviselőink az ország bármely pontján állnak az Ön rendelkezésére.

 

* Nemzetközi termékfejlesztési díjat/prémium oklevelet nyert Karintia szójafajta és éréscsoport 2019-ben illetve 2020-ban, az AGROmashEXPO-n. A NAK VVM 2022-es szója termésversenyének első, második és harmadik helyezését is Karintia szója genetikával versenyző gazdák nyerték el.

ÚJ NEMESÍTÉS - MÁSODVETÉSRE IS
Abaca (000)
Szója (készre oltva)
Másodvetésre is ajánlott igen korai fajtánkat az ország északi részén fővetésben is, akár 4 tonna feletti eredményekkel termesztik.
ÚJ NEMESÍTÉS - MÁSODVETÉSRE IS
Szója (készre oltva)
Rendkívüli koraiság, rendkívüli képességekkel. A MÁSODVETÉSRE IS AJÁNLOTT Axioma, 2023-ban mutatkozott be a hazai köztermesztésben.
A bizonyított stabilitás
Sigalia (00)
Szója (készre oltva)
A stabilan teljesítő fajtánkt, BIO körólények közé is ajánljuk. A Sigalia a legkorábbi fajtánk a 00-s éréscsoportban. Több mint 10 éva a hazai piacon forgalmazott fajtánk a mai napig kedvelt genetika.
Az osztrák csúcstartó
Atacama (00)
Szója (készre oltva)
Az új generációs, ATACAMA, néhány éve a legbőtermőbb 00-s éréscsoportú szójafajtaként került bejegyzésre az ausztriai fajtajegyzékbe. Azóta tudását hazánkban is bizonyította.
AgroMASH DÍJAZOTT - NAK VVM termésverseny győztes
Angelica (00)
Szója (készre oltva)
Ez nem csak egy szójafajta. Ez Magyarországon a legnagyobb területen szaporított, többszörös díjnyertes, NAK termésgyőztes, legsikeresebb genetikánk. 2023-ban akár 6t-s! eredményre is képes volt.
ÚJ! Korai érés + magas terméshozam
Szója (készre oltva)
Az Új GENETIKÁNK a 00-s éréscsoport első feléből, koraiságával és bő termőképességével az Atacama és az Angelica méltó kihívója lehet.
Új genetika, a közép-korai éréscsoportban
Szója (készre oltva)
Az ÚJ, Pannon régióra nemesített fajtánk, magas termőképességgel és minőséggel. Jó eséllyel szárítás nélkül is betakarítható.
Az új genetika Probstdorfból
ÚJ - Atanga (00-0)
Szója (készre oltva)
Új genetika Probstdorfból. Horvátországi kiemelkedő terméseredményei miatt ígéretes fajtának mutatkozik.
Új genetika, a déli országrészre
Szója (készre oltva)
feltöltés alatt...
A dél bajnoka
Regale (0-I)
Szója (készre oltva)
Több mint 5 év bizonyítja tudását a déli régiókban
Az ÚJ bőtermő
Szója (készre oltva)
Hosszabb tenyészidő = kiemelkedőbb terméspotenciál
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.