Cégünkről

Mauthner csoport

A Mauthner cégcsoportot Fritz Mauthner alapította 1946-ban. A bécsi központú, élelmiszeripari és agrártermékek nagykereskedelmével foglalkozó vállat rövidesen Felső-Ausztriában, Grazban és Salzburgban is megvetette a lábát. 1970-ben a Probstdorfi Nemesítő Ház átvétele jelentős változást hozott a cég életében. Az elmúlt több mint 40 év alatt a nemesítés és vetőmag előállítás terén Közép-Európa jelentős vállalatává nőtte ki magát. A HESA Aprómag Üzem 1990-ben került a Mauthner csoport érdekeltségi körébe.

A magyarországi nyitás jegyében 2000-től a Karintia Kft. is élvezheti a csoport minden előnyét. A stabil pénzügyi háttér mellett számos bőtermő és prémium genetika kizárólagos magyarországi képviseletét látja el cégünk. A Közép- európai bővítés Szlovákiával, Romániával, Bulgáriával és Ukrajnával folytatódott. 2011-től az európai biokereskedelem vérkeringésébe a Mauthner Bio vállalat is csatlakozott. Cégcsoportunk az elmúlt évek jelentős mértékű horvátországi beruházásainak köszönhetően, további tároló és logosztikai bázisokkal bővült.

Az elmúlt években a tulajdonos család 3. generációjának képviselői, Dr Verena Schimka-Gohn és Mag. Felix Gohn is csatlakoztak a cégcsoporthoz.