MONACO - PRÉMIUM minőség
magtrágyával



Fajtaleírás
Az új nemesítésű, prémium minőséget adó, Pannon régióra nemesített
fajta ausztriában született. A prémium minőséget a magas sütőipari
értékszámmal, magas lisztkihozatallal, magas tészta nyújhatósággal
és rendkívül magas HL súllyal igazolja (84,8 kg/Hl, AGES állami kísérlet
átlag 2022-2023.) A prémium minőségű MONACO, korai kalászhányással
párosuló korai éréssel rendelkezik. Az átlagos szármagassághoz,
kiváló állóképesség párosul. A MONACO fuzárium fertőzésekkel és
gabonarozsdákkal szemben magas toleranciát mutat. A világ egyik
legmeghatározóbb búza betegségnek, a kalászfuzáriózis jelentősége
az elmúlt években több szempontból is megkérdőjelezhetetlenné
vált: egyrészt bár kiváló gombaölők állnak a gazdák rendelkezésére,
azok felhasználásának lehetősége egy csapadékosabb időszakban
bizonytalanná válhat, gondoljunk csak a 2019-es évre; másrészt a
búzatermés egészségét, toxintartalmát egyre több átvevőhely szigorúan
vizsgálja. Ne feledjük, a legjobb megelőzés a jó fajtaválasztással kezdődik.
Betegség ellenállóság
Magas ellenállóképességet mutat a gabonafeketerozsda és a
kalászfuzariózis ellen.
Kinek ajánljuk
A prémium irányt követőknek. Meggyőződésünk, hogy a búzatermesztés
jövője hazánkban a prémium minőségben rejlik. A MONACO a kiváló
reológiai tulajdonságaival kiválóan megfelel ennek a követelménynek.