Farmdok

A FARMDOK egy osztrák agrártechnológiai startup vállalkozás Wieselburg székhellyel, mely gazdálkodás-menedzsment és intelligens gazdálkodási megoldásokat kínál a mezőgazdaság számára.

A Farmdok hazai forgalmazója a Karintia Kft. A szoftver az idei évben kerül bevezetésre a hazai piacon. Egy forradalmian új termék mely a Hannoveri gépkiállításon nyert ezüst nagydíjat és büszkék vagyunk arra, hogy itthon a Magyar Termékfejlesztési Nagydíj pályázaton külön díjban részesült. A Farmdok olyan agrárszoftver, amely közvetlenül kint a szántóföldön teszi lehetővé az elvégzett mezőgazdasági munkák mobil rögzítését okostelefon vagy tablet segítségével. A művelési és GPS adatok innovatív mintaelemzése lehetővé teszi az adatgyűjtés automatizálását. Az alkalmazás automatikusan meghatározza a megművelt mezőgazdasági területek nagyságát, a terepen végzett munka időtartamát és az útidőt. A gazda mindezzel időt takarít meg, és az adatrögzítés is jelentősen leegyszerűsödik.. A gazdálkodó ezeket a tevékenységhez kapcsolódó adatokat később a weben keresztül elérheti további felhasználás céljára. Az innovatív technológia drága hardveres beruházások nélkül, átlagos okoseszközök felhasználásával, traktortól független és költséghatékony módon növeli a mezőgazdasági tevékenységek naplózásának automatizáltsági fokát.

Az automatizálás alapja a gépi tanulás alapú haladási minta elemzés. Az okostelefonnal rögzített GPS adatokat egy külön erre a célra kifejlesztett algoritmus értékeli ki. Ennek érdekében az útvonal minden GPS-pontjának adatait leíró jellemzi. A leíró a pontot nem csak földrajzi helyzete és a sebesség alapján jellemzi, hanem a körülötte fekvő pontokkal való kapcsolatát is vizsgálja. A teljes haladási minta figyelembe vételével a GPS pozícionálási pontossága javítható és pontosabb eredmény érhető el. A leíró használatával a gépi tanulási algoritmus osztályozni tudja a GPS pontokat közúti és szántóföldi pontok szerint (WorkCognition algoritmus). A GPS adatok automatizálásának mindenfajta lehetősége ezen a megkülönböztetésen alapul. Ezen alapulva meghatározhatók a parcellák határai, kiszámítható a körbejárt terület, és ezzel támogatható a törzsadatfelvétel. A területek felismerése lehetővé teszi az ott végzett tevékenységek automatizált rögzítését, és a kihordott anyagmennyiségének becslését (a fordulók számolásával). Végül, de nem utolsósorban, a munkaidő megkülönböztethető az utazási időtől és az állásidőtől, ami igen értékes az input és költségelszámoláshoz, továbbá a szállítólevelek és számlák automatikus generálásához bérmunkában végzett tevékenységeknél.

Vetőmag fajtakínálat Cégbemutatkozó letöltése Megrendelőlap letöltése

hírlevél feliratkozás

Amennyiben nem kíván hír-
levelet kapni, iratkozzon le.


videógaléria

További videók megtekintése

programajánló