Aktuális híreink

A fejlődés útján

Díjazták a legjobb fajtákat és a fajtakísérletek résztvevőit

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) által szervezett őszi búza, kukorica és repce posztregisztrációs fajtakísérletekben részt vevő vállalatok, illetve a legjobb fajták, hibridek tulajdonosai a budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében vették át díjaikat.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, illetve a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) együttműködésével tavaly is megvalósultak az őszi búza, kukorica és repce posztregisztrációs fajtakísérletek. Ezek legfőbb célja, hogy a termelők objektív információt kapjanak az egyes fajtákról, így segítve a fajtaválasztást.

Tavaly a kukorica 16., az őszi búza 15., a repce pedig 3. alkalommal került górcső alá, hazánk több, földrajzilag és termőhelyi adottságokban is eltérő helyszínén. Így arra is lehetőség nyílik, hogy a termelők olyan fajták, hibridek mellett döntsenek, amelyek a saját termőhelyi adottságaikhoz legközelebb eső kísérleti területeken hoznak jó eredményeket.

Az 59 őszibúza-fajtát 3 éréscsoportban, 8 helyszínen; a 31 repcefajtát két éréscsoportban, 6 helyszínen, a 43 kukoricafajtát 4 éréscsoportban, 10 helyszínen vizsgálták. A kísérletekben összesen 20 fajtatulajdonos vállalat vett részt. A teszt felügyeletét és a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat a megszokottak szerint a Fajtakísérleti Innovációs Tanács látta el.

A budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow keretében a GOSZ által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon minden növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok. (kivonat. Forrás: NAK)

Cégünket Kőrösi Tibor fejlesztési vezető képviselte. (balról 3.)

További aktuális hírek

Nyitottnak kell lenni és tettrekésznek valami újra, valami jobbra...Ismerkedjen meg velünk a szója termesztésében rejlő lehetőségekkel és kihívásokkal...
Nem lehet eleget termelni ebből a növényből Európában és Magyarországon
SZÓJA ÉRVEK a termelő, a feldolgozó és az integrátor szemüvegén keresztül...
A Karintia kezdeményezésére létrejött Agroinform Webináriumon tényekkel/számokkal támasztottuk alá a szója termesztése mellett szóló érveinket.
Komoly nehézségekbe ütközik a termények értékesítése. Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen: ez már nem HOPPÁ, ez már JUJ!
Az utóbbi időszakban tapasztalható bizonytalan környezet miatt egyre több gazda gondolkodik el a szója termesztésén.
"Járt utat a járatlanért ne hagyd el". A járt út járható még egyáltalán?
Vendégeink: Nógrádi György és Papp Gergely
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.