Aktuális híreink

Könnyebb értékesíthetőség, biztosabb piac

Nem lehet eleget termelni ebből a növényből Európában és Magyarországon

Idén nem az lesz a gond a fő tavaszi növények betakarítása után, de akár még a búza értékesítésekor, hogy van-e elegendő mennyiség. A kérdés az, lesz-e jól fizető piaca a terményeinknek. Ebben a globális árak mellett az ukrán exportnyomás is szerepet játszik. Ugyanakkor a szójánál egy sor tényező lényegében kikapcsolja a terményértékesítési aggodalmakat: a stabilabban és gazdaságosan előállítható szójának akkora piaca van itthon és Európában, hogy még a mostani rekordbőség sem tudja kielégíteni a felvásárlói igényeket.

 

Az Agárárágazat újságban megjelent cikket az alábbi dokumkentum megnyitásával olvashatja.

Forrás: AGRÁRÁGAZAT • 2023. november

Letölthető dokumentumok

További aktuális hírek

Nyitottnak kell lenni és tettrekésznek valami újra, valami jobbra...Ismerkedjen meg velünk a szója termesztésében rejlő lehetőségekkel és kihívásokkal...
SZÓJA ÉRVEK a termelő, a feldolgozó és az integrátor szemüvegén keresztül...
A Karintia kezdeményezésére létrejött Agroinform Webináriumon tényekkel/számokkal támasztottuk alá a szója termesztése mellett szóló érveinket.
Komoly nehézségekbe ütközik a termények értékesítése. Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen: ez már nem HOPPÁ, ez már JUJ!
Az utóbbi időszakban tapasztalható bizonytalan környezet miatt egyre több gazda gondolkodik el a szója termesztésén.
"Járt utat a járatlanért ne hagyd el". A járt út járható még egyáltalán?
Vendégeink: Nógrádi György és Papp Gergely
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.