Aktuális híreink

Egy lépéssel előbbre...

Karintiás őszi árpák és búzák PLUSZ technológiával

A Karintia vetőmag „Plusz” technológi lényege:

 - hatékonyabb gyökérfejlődési erély,
 - gyorsabb és egyenletesebb kelés,
 - fokozottabb fotoszintézis

A fuzárium, nem csupán a kalászt támadhatja, hanem már a növény kezdeti fejlődésében is komoly veszélyt jelenthet. A csíranövény pusztulását is okozhatja.

A kockázatok csökkentése érdekében a KARINTIA az országban egyedüli fajtatulajdonosként és vetőmag előállítóként, a teljes forgalmazott kalászos tételre egy EGYEDI, SPECIÁLIS kezelést alkalmaz. A kezelésünk lényege, hogy a csávázás során, azzal egy menetben a mag felületére egy egyedi bevonatot viszünk fel. A számos mikroelemből álló magtrágya kezelésünk segíti a csíranövényt a rendkívül kockázatos kezdeti fejlődésében.

Az egyedülállóan magas hatóanyagtartalmú bevonatunk különösen fontos a csírázásnak indult növények számára, ugyanis esetükben az egyetlen tápanyag és energiaforrás a magban lebontódó keményítőből származik, melyek lebontását a magban található enzimek, hormonok „vezérlik”. A csírázó növény mivel nem éri el a talajfelületet egyetlen levelével sem, így fotoszintetizálni, és ezen keresztül energiát megkötni sem tud. Különösen fontos és eredményes ezen időszakban a segítségnyújtás.

Amennyiben a magvakban található tartalék keményítő és tápanyag készlet sérült, vagy eleve kismagvú fajták esetén kevesebb, vagy a bele ágyazott enzimek, hormonok nem megfelelően „vezérlik” a folyamatokat, nem indítják azokat be, úgy a magvak csírázásában, kezdeti fejlődésében zavarok keletkeznek. Ez megnyilvánulhat lassabb kelésben vagy aberált, életképtelen, rendellenes csíranövényekben egyaránt. A mikroelemek nem megfelelő arányú rendelkezésre állásában és hiányában egyaránt sok átalakulási folyamat csökkent mértékben, azaz jóval lassabban zajlik le! Ennek lassabb kezdeti fejlődés lesz a következménye, csökken a kis csíranövény életképessége, csökken a kelési erélye egyaránt. Kiemelten fontos ez pl.: elhúzódó csirázási körülményeket okozó időjárási körülmények beköszöntekor, de akár nem megfelelő talajmunka okozta rossz csírázási, kelési feltételek esetén, vagy a nem megfeleően kivitelezett vetések esetén egyaránt.

A Karintia PLUSZ technológiája arra hivatott, hogy a csírázásnak indult magvak számára az enzimek és hormonok által beindított keményítők energiává, azaz egyszerű cukrokká alakulásában nyújtson segítséget olyan módon, hogy az általuk beindított folyamatok hatékony és életfolyamatokat serkentő szabályozói, segítői legyenek a benne található mikroelemek azonnal a csírázás megindulásakor. A csírázó mag már a kezdeti vízfelvételekor, azaz „duzzadásakor magába szívja” a felületkezelés során feljuttatott hatóanyagokat, ezzel kivételesen korán, az embrionális folyamatok beindulásakor már segítséget nyújt a csiranövények fejlődésében.

A PLUSZ technológiával elérhető fajtáinkrók területi képviselőinktől kaphat részletes tájékoztatást!

 

További aktuális hírek

Nyitottnak kell lenni és tettrekésznek valami újra, valami jobbra...Ismerkedjen meg velünk a szója termesztésében rejlő lehetőségekkel és kihívásokkal...
Nem lehet eleget termelni ebből a növényből Európában és Magyarországon
SZÓJA ÉRVEK a termelő, a feldolgozó és az integrátor szemüvegén keresztül...
A Karintia kezdeményezésére létrejött Agroinform Webináriumon tényekkel/számokkal támasztottuk alá a szója termesztése mellett szóló érveinket.
Komoly nehézségekbe ütközik a termények értékesítése. Csak, hogy mindenkinek tiszta legyen: ez már nem HOPPÁ, ez már JUJ!
Az utóbbi időszakban tapasztalható bizonytalan környezet miatt egyre több gazda gondolkodik el a szója termesztésén.
"Járt utat a járatlanért ne hagyd el". A járt út járható még egyáltalán?
Vendégeink: Nógrádi György és Papp Gergely
Kedves szója iránt érdeklődő gazdálkodó!

Tartson Ön is velünk, fedezze fel a Karintiával a jövő növényét!

A Pannon Régióra nemesített díjnyertes szója genetikáinkkal, magas minőségben előállított vetőmagjainkkal és teljeskörű szolgáltatásunkkal reméljük Önt is mihamarabb az elégedett gazdálkodók körében köszönthetjük.